Zomerrit van 85 km met de gezellige C groep Rouleurs door het mooie West-Brabant.

Zondag 7 juli 2019 om 7.30 uur vertrokken 20 Rouleurs bij 12°, even wennen na de tropische periode met 34°. De temperatuur bleef steken op 18°,  dat waren de voorspellingen, maar gelukkig kwam het zonnetje door!

Dick Vuijk had een prima route bedacht en kreeg na afloop ook veel complimenten. We hebben op mooie stille fietspaden gereden speciaal voor ons met nieuw asfalt bekleed. Sommige wegen hadden we nog nooit gereden wat de fietsvreugde zeker vergroot. Aan tocht uitzetters in de C groep hebben we geen gebrek en dat is juist fijn door de onbekende wegen en plaatsen. Met de leuke gesprekken onderweg over de vakantieplannen en andere onderwerpen is het genieten bij de C-groep.                        

Dick heeft de route speciaal in detail met knooppunten voor ons vermeld, ik ga hem zeker snel rijden. Via het Liesbos en Prinsenbeek gingen we naar Langeweg.  De 1e klapband was al in Prinsenbeek bij Elke, een flinke scheur in het loopvlak, herstellen was niet mogelijk. Zij ging een kennis bellen om haar naar huis te brengen, jammer want ze wilde trainen voor de fietstocht naar Rome samen met John.   

Wij gingen de polder boven Langeweg naar Zevenbergen in via de fietsknooppunten 36 en 14 om Zevenbergen heen. Dan de 13, 12 naar 11 waarbij je Standaardbuiten passeert. Na de 11 richting de 27 om via de brug aan de andere kant te komen. Je komt dan niet in Stampersgat maar retour naar Oudenbosch. Daar op de dijk weer een lekke band nu van Cor. Dan via de 28, 7, 31, 33 naar 35.                                       

Nu volg je de schitterende rustige polderfietspaden tot in De Leur 35, 5, 82, 20, 2 en 44.                                            

Via de buitenkant De Leur naar het Liesbos en over de Rith. Vergeet niet daar de super grote KERSEN te kopen. Op de rotonde Prinsenhage werden we haast geschept door een boze automobilist, we namen de rijweg i.p.v het fietspad.

Bij Jeugdland heerlijke koffie met gebak op terras genomen. Het was jammer dat de B groep pas een uur later verscheen, hadden een extra lus genomen. Nog een tip voor de tochtencommissie, aanvangstijd nu 7.30 uur mag ook naar 8.30 uur, gezamenlijk koffie drinken is gezelliger. Terugkijkend op de ritten bij de C groep hebben wij genoten van de gecontroleerde snelheid, de grote opkomst, zowel vrouwen als mannen en niet te vergeten de aantrekkelijke tochten.

Bedankt allemaal, een prettige vakantie met mooi weer,   Gerard Smit.

Scroll naar boven