Verslag C-toertocht naar Lier 22 mei 2022

Deze dag was al lang van tevoren gepland en niemand kon bevroeden dat er een zo dramatische gebeurtenis, het plotseling overlijden van Pieter, aan vooraf zou gaan. Ter nagedachtenis hebben Anneloes en Kees voorafgaande aan deze tocht een korte herinnering in de tuin van de paters in Meersel-Dreef georganiseerd.

Paul memoreert in een korte toespraak Pieter en zijn belang voor de m.n. de C-groep. Er worden kaarsjes aangestoken en foto’s van Pieter bekeken. Dit alles wordt afgesloten met een groepsfoto met de 23 aanwezige Rouleurs.

Hierna verdelen de wegkapiteins de groep in twee delen en vertrekken we voor de toertocht richting het zuiden. Onder “politiebegeleiding” passeren we Hoogstraten en via Oostmalle bereiken we het Albertkanaal. Wat bruggen over en gaan rechtsaf langs het Netekanaal ri Lier (vlg. Jo het stadje met het mooiste plein van België).

Na ca. 65km staat koffie met gebak op een zonnig terras bij het rustpunt ‘t Oude Lier op ons te wachten. Uiteraard wachten we op de tweede groep, maar na 10 minuten wordt toch de eerste koffie geserveerd. De bezorgde wegkapitein gaat na een kwartier polshoogte nemen waar de tweede groep blijft en loodst de “verloren zonen” naar het terras. Niets aan de hand gewoon een lekke band. Nu heeft de bediening wel een probleem, wie heeft er wel en wie nog geen koffie gehad, maar met hand opsteken krijgt iedereen waar hij of zij recht op hadden. Kortom een gezellig en hilarisch terras in Lier.

Na een lange rustpauze gaat de eerste groep aan de terugreis beginnen en niet lang daarna de tweede. Over het fietspad langs de Kleine Nete, een erg mooi natuurgebied, slingert de weg terug naar het noorden. Kees en zijn Buddy’s Jolanda en Marjolein hebben een mooie afwisselende route samengesteld. Bospaden en stedelijk gebied wisselen elkaar af en om ca. 14.00, na 128 km op de teller, komt Ulvenhout weer in zicht. We kijken terug op een in vele opzichten memorabele dag.

Kees, Jolanda en Marjolein

Bedankt!

Scroll naar boven