Veiligheid

Iedereen veilig en gezond thuis!

Dat is het allerbelangrijkste wanneer we met elkaar gaan fietsen. Daarom hebben we daar afspraken over. Zo onderschrijven we de ‘Regels van de echte wielrenner’ van de NTFU. Laten we elkaar helpen om ons motto “samen uit, samen veilig thuis” in de praktijk waar te maken.

4x regels van De Echte Wielrenner

De Echte Wielrenner houdt zich aan vier simpele regels en geldt voor elke wielrenner, of je nu alleen fietst, samen of in een groep.
  1. Houd je aan de regels Je houd je aan de verkeersregels. Je scoort geen punten als je door rood rijdt én draagt zeker niet bij aan een positief imago van de wielrenner. Wil je toch vol op de pedalen staan? Zoek dan een traject met weinig verkeer en doe dat dan op een rustig moment.
  2. Gebruik je fietsbel Een fietsbel kost en weegt tegenwoordig haast niets en scheelt ergernis bij andere weggebruikers. Gewoon even bellen als je in wilt halen en een vriendelijk ‘dank je wel’ bij het inhalen. Hoe moeilijk kan het zijn?
  3. Neem je afval mee Steek die bananenschil of de verpakking van je sportgelletje in je achterzakje? Het duurt minstens een jaar voordat een bananenschil is afgebroken. De verpakking van je sportreep zal nooit volledig worden afgebroken.
  4. Samen uit, samen thuis Samen uit, samen thuis is het credo bij veel wielerclubs. En terecht. Spreek een gemiddelde snelheid af, wijs een wegkapitein aan en luister naar elkaar. En sprint alleen op een geschikt stuk als je kijken wie de beste benen heeft.

Reglement Rouleurs

Naast de gedragsregels van de NTFU hebben we ook in onze eigen reglement een aantal zaken opgenomen om de veiligheid te waarborgen. Klik op onderstaande button om het reglement te bekijken.

Scroll naar boven