Samen fietsen!

Het belangrijkste doel van onze vereniging is om met samen sociaal en veilig te fietsen. Onze leden zijn zeer divers, jong en oud, mannen en vrouwen. Naast het zondags rondje hebben we daarom een gevarieerd programma, van recreatief toeren tot sportieve en uitdagende tochten.

Het zondags rondje

Iedere zondag vertrekken 4 groepen vanaf het Dorpsplein in Ulvenhout. De afstand bedraagt ongeveer 70 km uit en thuis. In de zomer vertrekken we om 8.00u (2024 > 7 april t/m 6 oktober), in de winter starten we om 9.00 uur. De snelheden verschillen per groep: – A-groep: gemiddeld 36 km/uur – B-groep: gemiddeld 30 km/uur – C-groep: gemiddeld 27 km/uur – D-groep: gemiddeld 25 km/uur

Deze gemiddelde snelheid is een indicatie, de kruissnelheid ligt in de praktijk ongeveer 5-10% hoger. De totale groepsgrootte per snelheidscategorie is max 19; vanaf 20 wordt de groep opgesplitst in 2 en vanaf 39 in 3 groepen. Het is aan de leden zelf om dit samen te regelen op het Dorpsplein op zondagochtend.

Je kiest zelf welke groep past bij je fysieke conditie en aansluit bij je interesse, behoefte en sportieve ambitie. en je past je aan aan de afgesproken snelheid van de gekozen groep. Is het tempo te hoog of te laag ten opzichte van de afspraken? Spreek elkaar dan (vriendelijk ;-)) aan als de snelheid moet worden aangepast en handel daar naar. We laten niemand achter als het een keer niet gaat. Samen uit, samen thuis. We rijden veilig en sociaal.

A- en B-groep
De A- en B-groep rijden iedere zondag dezelfde route, je kunt de gpx hiernaast downloaden (let op verschil zomer en winter).

A-groep

  • Vertrekt 1 minuut voor de B vanaf het Dorpsplein.
  • Rijdt twee aan twee tot na het tunneltje in Gilze met een snelheid van maximaal 35 km/uur. Na het tunneltje wordt het rondje vervolgd zoals voorheen gebruikelijk.
  • Desgewenst kan er dan gesplitst worden in een snelle A en een langzame A (voorheen B+).

B-groep

  • Vertrekt 1 minuut na de A.
  • Blijft het hele rondje twee aan twee rijden en splitst zich niet in een snelle en een langzame groep.

C- en D-groep
De C- en D rijden iedere zondag een andere route afhankelijk van de windrichting. Deze kun je hiernaast downloaden.

 

GPX Rouleurs
Rouleurs A & B - Zomer
GPX Rouleurs
Rouleurs C & D 73km WZW - Rucphen
GPX Rouleurs
Rouleurs C & D 74km ZZO - Weelde
GPX Rouleurs
Rouleurs A & B - Winter
GPX Rouleurs
Rouleurs C & D 75km WNW - Zevenbergen
GPX Rouleurs
Rouleurs C & D 72km N - Drimmelen

Vrijdagochtend

Op vrijdagochtend vertrekt, eveneens van het Dorpsplein, om 9:30 de D-groep. Zij rijden elke week een andere route, vaak met een gezellige koffiestop. De gemiddelde snelheid ligt zo rond de 25 km/uur.

Toertochten

Benieuwd naar de agenda met alle toertochten? Klik op onderstaande foto voor het programma en de downloadbare kalender!

Zin om mee te fietsen?

Word lid en neem nu contact op!

Scroll naar boven