TOEREN

Doel van de Rouleurs

Het belangrijkste doel van onze vereniging is om met gelijkgestemde fietsers sociaal en veilig te fietsen. Onze leden zijn zeer divers, jong en oud, mannen en vrouwen, daarom hebben we een gevarieerd programma, van recreatief toeren tot sportieve en uitdagende tochten.

Het zondags rondje

Iedere zondag vertrekken 4 groepen vanaf het Dorpsplein in Ulvenhout.

De A- en B-groep starten gezamenlijk (en splitsen bij Gilze) en rijden iedere zondag dezelfde route. Zij rijden met een gemiddelde van 36 km/uur (A-groep) en 30 km/uur (B-groep). De afstand bedraagt ongeveer 70 km uit en thuis.

De C- en D-groep rijden iedere zondag een andere route, met een gemiddelde van ongeveer 27 km/uur (C-groep) en 25 km/uur (D-groep).

In de zomer vetrekken we om 8:00 uur, in de winter om 9:00 uur.

Vrijdagochtend

Op vrijdagochtend vertrekt, eveneens van het Dorpsplein, om 9:30 de D-groep. Zij rijden elke week een andere route, vaak met een gezellige koffiestop. De gemiddelde snelheid ligt zo rond de 25 km/uur.

Zin om mee te fietsen?

Word lid en neem nu contact op!

Onze toertochten

Van maart tot en met september worden verschillende toertochten gereden die door onze eigen leden van de toertochtencommissie worden georganiseerd en geleid. Deze mooie en soms ook uitdagende ritten variëren van 80 tot 150 km.
De A/B-groep rijdt dan gezamenlijk, de C-groep rijdt een eigen tocht maar we proberen op hetzelfde adres koffie te drinken. Ieder jaar rijden we ook een rit van Ulvenhout naar Gulpen van 210 km (A/B-groep) of 150 km (C-groep). Om het jaar rijden we een tweedaagse toertocht (2017 Ardennen en Luxemburg, 2019 Teutoburgerwoud ) en in het tussenliggende jaar een marathonrit van zo’n 230 km.

Wil je een keer meefietsen op zondag of een toertocht? Dan kan, neem dan contact met ons op. Meteen lid worden, dat kan natuurlijk ook!

Scroll naar boven