Sluitingsrit C groep 22 september 2019

De ochtend is grauw en grijs als wij verzamelen op het plein bij de kerk in Ulvenhout. Wederom is de opkomst van C rijders groot. We zitten op de grens van splitsen in twee groepen. We blijven bijeen.

Het hele jaar rijden we al met grote aantallen. Bij de heuvelrit van de B naar de Eifel was de C groep zelfs vele malen groter dan de afvaardiging naar Duitsland. Als de groei zo doorzet, wordt dit nog eens de basis groep van de Rouleurs.

Het is een slotrit na een onevenwichtig seizoen. Er waren hoogtepunten en flinke schaduwkanten dit jaar. Uw chroniqueur van dienst kan er van meepraten.

We rijden nog een keer naar het Zuiden, zowel ten Oosten als ten Westen van de A16.

Allereerst komen we langs het hek waar bloemen hangen. De week daarvoor zijn we er ook voorbij gereden, maar toen zagen we vooral politie en andere hulpverleners. De bloemen zijn ter nagedachtenis aan het drama van het afgebrande huis, waar twee jongetjes zijn omgekomen.

Via de Galderse Meren, langs Rijsbergen naar Zundert. We steken de grens over en passeren Loenhout. Een klein oponthoud om een lekke band te wisselen, want wij hebben nooit een volgwagen.

In een strak tempo over het viaduct waar we de windmolens bijna kunnen aanraken. Even later zien we de kerktoren van Hoogstraten. We schuren langs Minderhout en na wat kleine, smalle weggetjes bereiken we Meersel-Dreef.

Nog een keer om de meren bij Galder en zowaar steekt de zon op.

Als we het terras van Jeugdland bereiken kun je deze keer kiezen uit meerdere soorten gebak bij de koffie of thee.

Onze voorzitter luidt het jaar uit en wij duiken de herfst en winter in. Voor de C rijders verandert er weinig. Ze rijden elke week opnieuw een verrassingsrit. Sommigen schakelen over op de uitdagingen van het veld.

Scroll naar boven