Openingsrit 2020 van de b-groep 1 maart 2020

Kees  en ik hadden in 2019 de sluitingsrit naar het zuiden voorgereden. Dus toen wij de openingsrit van 2020 mochten uitzetten, zou deze natuurlijk naar het noorden gaan, ook al beseften wij dat in deze tijd van het jaar de wind vrijwel altijd uit zuidwest komt. Normaal geen probleem, maar in de drie weekeinden voor 1 maart kwamen de stormen Ciara, Dennis en Ellen voorbij. Even leek het ook op 1 maart te gaan stormen, maar het werd uiteindelijk maar windkracht 5. Geen probleem voor de Rouleurs!

Voor de tocht van de b-groep hadden zich 60 mensen aangemeld, zodat we vanaf het Dorpsplein in 2 groepen zijn gaan rijden.  Nu we inmiddels ruim 150 leden hebben, zal dit in de toekomst wel steeds moeten gebeuren.

Kees had een mooie route over rustige wegen uitgezet langs Langeweg, Lage Zwaluwe tot aan de Amer. Met de wind in de rug verliep dit gedeelte heel voorspoedig. Het stuk na Langeweg  met de kasseien was enigszins chaotisch omdat sommigen onder ons de adrenaline gaan voelen en niet meer te houden zijn als ze over de kasseien rijden. Daar ook de enige lekke band, die voor oponthoud zorgde.

Vanaf de Amer kwam de wind recht op kop. Het gedeelte over open wegen door de polder was dan ook behoorlijk pittig, maar alles ging goed. Wat steun voor degenen die het moeilijk hadden en geen achterblijvers. Vanaf Terheijden reden we vooral over beschutte wegen.

De openingsrit van 2020 zullen we ons vooral blijven herinneren met de gedachte aan wind, wind en wind.

In Jeugdland troffen we de c-groep met ongeveer 30 deelnemers. Dit leverde een volle taveerne op voor een gezellige koffietafel. En uiteraard het traditionele woordje van de kersverse voorzitter bij het begin van het seizoen..

Al met al voor de Rouleurs een goede start van het seizoen 2020.

Jos  

Scroll naar boven