Openingsrit 2020 van de c-groep 1 maart 2020

In de loop van 2019 fietste ik met de D groep op een vrijdagmorgen over het fietspad door de Drunense Duinen. Ik dacht dat is een mooie ronde voor de openingsrit in 2020. Zo gezegd zo gedaan.

Jan en ik zeggen toe om de C-openingsroute voor te bereiden. We fietsen en wijzigen waar nodig de route om met een grotere groep veilig te kunnen fietsen. Dan, in het begin van februari, komt de eerste voorjaarsstorm Ciara voorbij en de fietspaden liggen vol afgewaaide takken.  Twee weken later doet Dennis het nog eens dunnetjes over. Als dat maar goed gaat! Dus wij moeten  op zoek naar een alternatief. Tot overmaat van ramp wordt er in de week vóór 1 maart het eerste geval van het coronavirus in Loon op Zand vastgesteld.  Stel dat het dorp wordt afgesloten op 1 maart! Daarom stapt Jan Laros  op zijn fiets en zet een alternatieve route uit. Ik  fiets, samen met mijn echtgenoot, op vrijdag deze route na. We hebben een goed alternatief! We hoeven pas op zondagmorgen om 9.00u te beslissen welke route het wordt! Wat blijkt er zijn  geen weersbelemmeringen, geen coronabeperkingen dus kan de Drunense Duinen route gewoon doorgang vinden!  “Achteraf is het mooi wonen”, maar we waren wel op het ergste voorbereid.

Op 1 maart hebben zich zo’n 30 C -rijders  om 9.00u op Het Dorpsplein verzameld. Het weer is prima het is droog en in de loop van de ochtend schijnt zelfs de zon. De wind is wel sterk 4 a 5, maar daar laten we ons niet door afschrikken.  We zetten, in 2 groepen, koers naar het oosten.  Via Dorst, Dongen en ’s Gravenmoer fietsen we door Loon op Zand. Vervolgens door de mooie natuur van de Drunense duinen, langs het Wilhelminakanaal naar Oosterhout en via Bavel terug naar Ulvenhout Na een pittige tocht van 73 km komen we zonder problemen iets voor 12.00u aan bij Jeugdland.  Een paar minuten later gevolgd door 50 B-rijders, waarna we gezamenlijk genieten van een heerlijke lunch.

Kortom een geslaagde openingsrit 2020!

Henk

 

Scroll naar boven