Naar het Zuiden.

14 april 2019, de eerste mooie dagen van het jaar met dubbele cijfers  hebben we al gehad, maar helaas begonnen we deze dag met een temperatuur  in de min. Min 3 om precies te zijn, maar toch stonden er 30 bikkels op het Dorpsplein in Ulvenhout klaar om te vertrekken voor de eerste rit van het seizoen.  

Om klokslag 7 uur vertrokken we richting het zuiden, een enkele laatkomer kon gelukkig nog aanpikken bij Baarle Nassau. Zo zie je maar, het bestuderen van de voorrij route op Strava kan zo zijn voordelen hebben. In het begin van de route hebben enkele stroken kasseien geplaatst, het was 14 april ten slotte Parijs – Roubaix. Via Turnhout reden  we door de bossen naar Corsendonk, in het peloton is men gelukkig al wat ontdooit aangezien we al wat grapjes over de bruine Trappisten horen. De appelboomgaarden zien er waanzinnig mooi uit, omdat de boeren de nacht door gesproeid hebben. Het ziet er nu uit als een winterwonderland. Het asfalt is hier nieuw aangelegd waardoor we prima door fietsen á 32 kilometer per uur richting de netevallei. Net voor de stop stuiten we op een paaltje in de weg, een paaltje dat er net een dag eerder is neergezet.

Na ongeveer 85 kilometer kwamen we aan op de rustplek, een ijshoeve… De tafel stond gedekt voor ons en er was koffie en taart a volonté. Toen iedereen zijn buikje rond gegeten had stond ons het laatste stuk te wachten wat toch zeker wel wind tegen was. Zonder kleerscheuren kwamen we weer aan in Nederland. Na die welverdiende bruine Trappist gingen we weer huiswaarts om de finale van de Parijs- Roubaix te kijken.

Tot de volgende!

Robert van der Nap

Scroll naar boven