Verslag van de rit naar het zuiden van de C-groep op 14 april 2019

We starten met een grootte groep in Ulvenhout. Er hebben zich 24 leden aan gemeld, maar s’ morgens krijg ik een appje van Anneloes dat zij en Kees niet meegaan. Jo Timmermans staat ook in Ulvenhout en daar hadden we niet van doorgekregen dat hij mee zou gaan. Uiteindelijk dus met 23 leden. Te veel om in 1 groep te rijden en we besluiten al vroeg in de tocht om de groep te splitsen en zo ontstaan er dus 2 groepen.

Het is waterkoud. De temperatuurmeter geeft -3 aan, maar door de noordoostenwind voelt het veel kouder. We rijden een rondje om het mastbos via Bouvigne en rijden door naar Rijsbergen, langs Zundert af en zo naar Wernhout en richting Loenhout, Brecht. Vervolgens rijden we naar Sint Lenaarts, waar we langs het kanaal richting Rijckevorsel rijden. In Den Hout bij Beerse hebben we de koffiestop. Toon v. Riel heeft het weer goed geregeld. 2 koppen koffie en een flinke koffiekoek en voor de hongerlijders liggen er nog wafels met suiker op tafel. Top!

Als we willen vertrekken heeft Bert Marijnissen een lekke band. Gelukkig hebben we John de Kort mee dus is het euvel snel verholpen. We rijden via Merksplas langs Zondereigen naar Wortel. Net over de grens bij kort voorbij café “in Holland” (jammer) weer een lekke band en opnieuw Bert. De band dus niet goed nagekeken. Dat wordt deze keer wel goed gedaan en inderdaad een korte dunne staaldraad in de band. Waarschijnlijk van een borstelmachine. Hierna rijden we via Hal Meerle en Chaam naar Ulvenhout en hebben dan precies 100 Km op de teller.

Leo v. Oosterhout

Scroll naar boven