NAAR HET OOSTEN!    31 maart 2019.   De eerste 100 km rit!

Het was na een paar mooie dagen van 15° tot 18 °, een bewolkte dag met een gure oostenwind. Op het dorpsplein hadden zich 25 Rouleurs verzameld waaronder 5 dames. Het was weer een hele puzzel over wat moet ik aantrekken bij een gevoelstemp. van 3 ° en niet warmer dan 8°? Windstopper, thermo coltrui, overschoenen, wel of geen ijsmuts, winter handschoenen. Het blijft lastig met dit wisselend weer.                                                                                                                         

Cor stelde voor op het dorpsplein om in twee groepen te rijden, voor de veiligheid en na de bochten niet te versnellen.  Cor Peperkamp, Jo Timmermans en Jan Laros hadden de dag na Huijbergen, de rit naar Oirschot al verkend en ook flinke wind tegen gehad, zelfs kop over kop gereden. 

Jo had opstart problemen met zijn Garmin fietsnavigatie, maar op de Slingerdreef was het opgelost. Jo heeft bijna de hele rit op kop gereden met afwisselende Rouleurs. Bij de start met Iris van Nes afgelost door Jolanda v/d Wijngaart, jaja bikkels onze dames tegen de wind knallen op kop, veel respect voor. De anderen in een zetel tussen de wielen naar Oirschot via Gilze, Riel, Goirle over de Kampinase Heide. Cor kwam ons vooraf waarschuwen achter elkaar te rijden op het smalle pad met tegenliggers. Er werd prima geroepen naar elkaar bij gevaarlijke situaties.                                                                    

Na de noodzakelijke plaspauze in het open veld op naar de koffie. Het was jammer dat het koud en bewolkt was. Na 53 km de koffie met appeltaart in de Kiekenhoeve in Oirschot en na 30 min. kwam de B-groep.                                                                            

Een aparte sfeer zoveel Rouleurs aan de koffie en thee. Vele oude bekenden maar ook met nieuwe enthousiaste leden gesproken, sommige voor het eerst mee met de Rouleurs. Het beviel hen goed, zelfs op kop gereden, soms te hard, maar Jo greep keurig in. Langs het Wilhelmina kanaal terug, wind mee blijft leuker dan tegen! Via Biest-Houtakker, Hilvarenbeek en Poppel naar huis. In Alphen gewacht op de 2e groep die een lekke band hadden gehad. Maar “Samen Uit, Samen Thuis” is het bij de Rouleurs en zo “heurt” het! 

Na 105 km, een kleine 4 uur gereden, met een keurig gem. van 26,4 km/h weer terug zonder brokken op het dorpsplein. (1948 kcal verbruikt, mijn geb. datum!)  Een koude maar gezellige rit, óp naar de volgende!

Óok genoten bij de D-groep, vrijdag 29 maart in het zonnetje door de bossen van Surae, met Dick Vuijk als voorrijder. Een gezellige koffiestop in Den Hout gehad. 

En dan te bedenken dat Pieter enthousiast begonnen is met 4 man in de C-groep!  Nu zonder onze captain tóch zoveel voorrijders en tocht uitzetters. De Rouleurs bloeit en groeit, het zal Pieter zeker goed doen bij zijn herstel.                                                   

Iedereen bedankt! Gerard Smit.

Scroll naar boven