Kalender

Kalender

Bekijk hieronder onze toerkalender. Onze wegkapiteins hebben met veel plezier hier weer een mooi programma van gemaakt. Helaas kunnen we vanwege corona deze kalender niet rijden. Als alternatief rijden we een aantal mooie toertochten, onder begeleiding van een wegkapitein, maar zonder koffiestop. Alle Toertochten zijn met voorinschrijving.

Daarnaast rijden we elke zondagochtend ons zondags rondje, vertrek vanaf het Dorpsplein in Ulvenhout, zomerroute. (5/4 t/m
04/10) vertrek om 8.00 uur (In de wintertijd starten we om 9.00 uur).

Bekijk de kalender

Bekijk hieronder het overzicht

Datum Details
1 Maart Openingsrit
B: Jos/Kees 80km C: Jan /Henk 70km B-start 9.00 uur. De B-groep rijdt als openingsrit van ons jubileumjaar een tocht van 80 km die richting Zevenbergen gaat. Afstemmen voor koffie hoeft niet want we zitten tezamen met de C aan de koffietafel bij Jeugdland.

C-start 9.00 uur. Dit jaar opent de C het seizoen met een tocht van ca. 75 km naar en door de Drunense duinen. Een tocht die alles in zich heeft. Open terrein, bos, heide, lang recht fietspad en de snelheid blijft relatief laag. Zo voor in het seizoen een tocht die voor iedereen geschikt en haalbaar is.
22 Maart Huijbergen
B: Harry/Jos 105 km C: Toon/Cor 85 km B-Start 8.30 uur. Ook dit jaar ontbreekt onze klassieker niet aan de agenda. Een vertrouwd parcours , hopelijk zonder omleidingen. Altijd blijft de vraag: Wat is het mooiste gedeelte? De eerste helft op weg naar de heerlijke boterhammen bij de Kiekenhoeve of het tweede met een vertrek over de Kalmthoutse heide en de weg naar huis met Westenwind. Wind en een druppie horen erbij.

C-start 9.00 uur. Traditioneel onderdeel in de genen van menig Rouleur. De route is niet verrassend en de traditionele boterham met kaas of hesp ook al niet. Gaan we linksom of rechtsom? We houden het antwoord daarop in het midden maar hoe dan ook, de volgende plaatsen, buurten of anderszins spreken tot de verbeelding; Zandspui, Heikant, De Dood, Rucphense heide, Nispense achterhoek, Heikant (B), Kiekenhoeve, Ostaaien, Wildert, Bredanello, Kaarschot en Notsel. Of andersom?
13 April Naar Noord
B: Kees/Ruud 130 km C: Herman/Jo 100 km B-start 8.00 uur. Maandag 2e Paasdag, iedereen vrij, een mooie dag voor een rit van ongeveer 130km naar Noorden! We gaan op en over de rivieren, de Bergsche Maas en Merwede, naar Zuid-Holland en zelfs een stukje Gelderland pikken we mee. Op de terugweg, rijden we langs de Linge om te genieten van het voorjaar en de appelbloesems.

C-start 8.30 uur. De Jonkvrouwen en ridders van de C-groep fietsen naar het Noorden voor een mooie tocht door de polders van Brabant. Samen met de B-ridders zullen we koffie drinken in een heus Fort.
3 Mei Naar Zuid
B: Robert/Jean-Paul 140 km C: Jo/Cor 100 km B-Start 7.00 uur. Voor het eerst sinds 1985 wordt er op het circuit van Zandvoort weer een GP in Nederland verreden. Wij gaan deze dag tegen een lagere snelheid richting Belgie. Dit wordt de eerste langere rit van 140km in het voorjaar. Bereid je goed voor en graag tot dan, wij zijn er klaar voor.

C-Start 7.30 uur. Om 07.30 uur trappen we af om vooralsnog over bekende wegen, Gilze, Riel, Goirle en Hilvarenbeek aan te tikken. Biest-Houtakker is de poort naar midden Brabant waar we toeren langs of door; Haghorst, Voorteind, Middelbeers en Esbeek. Ondertussen koffie gedronken in Baarschot met mogelijk wat lekkers. Via Poppel, Bedaf (groot deze keer), Kwaalbrug, Klooster en Valkenburg retour naar het dorpsplein met 105 km op de tellers.
17 Mei Naar Oost
B: Peter/Marcel 150 km C: Leo/Jan 120 km B-start 6.00 uur. Op 17 mei 6:00 verzamelen de Rouleurs om koers te zetten naar de geboortestad van Bertje Oosterbosch. Gaat er al een lampje branden? In deze tijd van het jaar is het rond die tijd al licht genoeg om je fietslampjes thuis te laten. Maar wat zou het mooi zijn, al die Rouleurs met hun lichtjes aan dwars door Lampegat, de Lichtstad. Koffie op een toepasselijke plek

C-start 7.00 uur. De rit gaat naar het oosten voor een tocht van 120 km. We gaan proberen een aantal plaatsen van de 7 zaligheden aan te doen. Hoeveel het er worden? Rij mee dan kun je ze meetellen.
7 Juni Ulvenhout – Gulpen
B: Jean-Paul/Harry 210 km C: Toon/John 150 km B-Start 6.00 uur. Een van de oudste ritten van de kalender en ook wel de meest unieke gaat naar Limburg. Vele jaren over een mooi en vertrouwd parcours en toch gaan we in 2020 proberen om de tocht nog mooier te maken over een gedeeltelijk nieuwe route. De voorbereidingen zijn reeds begonnen.

C-start 8.00 uur. De C-groep breekt niet met de traditie en rijdt in 150 km over het vertrouwde parcours naar Gulpen.
21 Juni Marathonrit
B: Ruud/Raoul 230 km C: Dick/Leo 150 km B-Start 6.00 uur. De marathonrit jaar zal ook dit jaar weer smullen worden voor de kilometervreters. We rijden zo’n 230 km’s in de richting van het Oosten. We passeren diverse rivieren en vaarwegen waarbij het land van Maas en Waal bezongen kan worden. Onderweg zullen we aanleggen voor 2 pauzes waar we even wat nieuwe energie kunnen laden door middel van koffie met. Het vertrek staat gepland om 6 uur, dus zorg de avond ervoor dat je spullen klaar staan.

C-start 8.00 uur. De marathonrit van de C-groep telt ongeveer 140 kms en is een voortzetting van de rit ( 7 juli 2019 ) langs Zevenbergen en Standaardbuiten. Daar wij waar wij vorig jaar de brug naar Stampersgat namen om terug te keren via Oudenbosch en de Leurse Polder en het Liesbos gaan wij nu rechtdoor richting Dinteloord. Vervolgens naar de Dintelse Gorsen alwaar wij trachten de koffie te scoren aan "Benedensas". Voortgang via " fort Henricus " nabij Steenbergen om via De Steenbergse Vliet op Stampersgat aan te gaan. De terugtocht dan weer via Oudenbosch etc. etc."
12 Juli Zomerrit
B: Franc/Robert 115 km C: Herman/Jo 85 km B-Start 7.00 uur. Het parcours van de Vuelta zal door West Brabant tegen de klok in gaan. Dat is zeker. Onze Zomerrit gaat daarom met de klok mee. Het parcours van de Vuelta ligt al helemaal vast. Van onze Zomerrit nog geen meter. We zullen rijden over bekende wegen, maar ook minder bekende. Dat is toch wel te zeggen. We bereiken het zomerterras van Jeugdland na ongeveer 115 kilometers dat is echt zeker..

C-start 7.30 uur. Onder de bezielende leiding van Herman en Jo gaan we deze ochtend het parcours van de Vuelta verkennen.De mooiste stukken nemen we zeker op en we zorgen dat we op tijd de zomer kunnen inluiden op het terras van Jeugdland.
2 Augustus Verrassingsrit
B: Raoul/Harry 125 km C: Cor/Jan 100 km (en de mogelijkheid om een extra kruisje te verdienen!) B-Start 6.30 uur. Dit wordt een rit die je diverse keren ECHT zal verrassen, maar het is dan ook niet voor niets ons jubileumjaar. En dat zul je deze zondag ook merken. Zorg dat je erbij bent !

C-start 7.30 uur. Verrassingsrit betekent dat je vooraf niet weet waar je aan begint of waar je naar toe fietst. Wat geen verrassing is, is dat we uiteindelijk weer terug zijn op het Dorpsplein na ongeveer 110 km. Enige informatie om de spanning op te voeren; we fietsen over vaag bekende wegen naar Ossendrecht om bij onze zuiderburen op een toplocatie koffie te drinken. Ook de terugweg blijft een verrassing.
30 Augustus Heuvelrit
B: Marcel/Ruud 130 km C: Henk/Jan 120 km B-Start 6.00 uur. Vandaag staat in het teken van de heuvelrit. We vertrekken om 6.00 uur richting Vaals en stappen daar op de fiets richting de Belgische Ardennen. We beklimmen een van de hoogste toppen van België, de Baraque Michel, en vervolgen de weg richting het zuidoosten. We tikken nog een klein stukje Eifel aan om van daaruit weer in noordwestelijke richting Nederland te koersen. Na ca. 130km zijn weer terug in Vaals

C-start 8.00 uur. Het is traditie dat deze tocht richting en door de Biesbosch gaat . Deze 115 km lange tocht gaat via Dongen naar Hank en over het fietspad op de dijk langs het Steurgat naar Werkendam. Vanaf hier door de polders van de Biesbosch naar de Kop van het Land. Hier de pont over de Nieuwe Merwede en vervolgens via de Moerdijkbrug terug naar Brabant.
20 September Sluitingsrit
B: Gerald/Peter 80 km C: John/Dick 70 km
B-Start 8.00 uur. De gebruikelijk afsluiting van het seizoen met een rondje “Rundum Hause” en daarna even napraten over het, zoals bijna altijd weer voorbijgevlogen, toer seizoen. Of napraten over ons jubileumjaar, over onze nieuwe kleding of over de plannen voor volgend jaar, wel of niet veldrijden of spinnen. Of gewoon over iets wat niets met een fiets te maken heeft. Dat kan namelijk ook, probeer het maar eens.

C-start 8.00 uur. De C’s sluiten het seizoen af met een mooie ronde via de fietsbrug bij de haven van Zevenbergen. Daarna wordt koers gezet richting Wagenberg en Terheijden. Via Teteringen en Oosterhout weer terug naar het Bosuilendorp.
25 April Jubileumrit en feestavond (nadere info volgt)
6 September Clubkampioenschap
Start 8:30. (en de mogelijkheid om een extra kruisje te verdienen!) Dit jaar voor het eerst later in het seizoen. Hopelijk zijn veel van onze leden in topvorm en hebben ze zin om hun krachten één maal per jaar met elkaar te meten. Allen op eigen niveau want uiteindelijk blijft meedoen altijd belangrijker dan het winnen. Afzonderlijke start van de B’s en de C’s en we hopen van ganser harte dat we een aparte groep hebben van de dames ( minimaal 6). Als je niet meefietst, kom dan aanmoedigen. Na afloop samen napraten onder genot van een drankje. Nadere berichten hierover volgen.
20 November Algemene Ledenvergadering, Jeugdland Ulvenhout, aanvang 20:00.
Scroll naar top