Gulpenrit 26 mei 2019

Vorig jaar heb ik mijn eerste Gulpenrit gefietst. Het was een fantastische dag! Twee of drie jaren geleden zei ik nog voor de grap tegen Luc, mijn zoon “ga je 160 km fietsen op één dag”, ’t leek mij toen een monsterrit. Nu kijk ik er naar uit.  Zaterdag is als gebruikelijk de tasinleverdag.…………dit jaar niet bij Toon in de Slotlaan, maar bij Harry aan de Pennendijk. Weersverwachting voor zondag is goed, ’t blijft in ieder geval droog, de ZW-wind is stevig – windkracht 4, temperatuur 18 graden. Het belooft een mooie dag te worden.

Zondagochtend 5.45 uur gaat de wekker,  6.30 uur op de fiets naar Ulvenhout. Tegen 7 uur zijn 15 Rouleurs aanwezig en is de club compleet. Klokslag (Robert red’t op de valreep) 7.00 uur vertrekken we richting Strijbeek. Iedereen zoekt zijn/haar positie op  ’t fietspad ter hoogte van Flamingobar. Ook Jo wil ’t fietspad op, maar de stoeprand is helaas te hoog en Jo maakt een onfortuinlijke val en neemt Dick daarin mee. Jo komt hard ten val, heeft veel pijn aan zijn heup en last van zijn hoofd. 112 wordt gebeld. Ambulance is snel ter plekke en Jo wordt meegenomen ter observatie. Herman gaat met Jo mee. Dick zijn wang ligt open, ’t bloed stroomt eruit. Hij is vlak bij huis en gaat kijken of hij de schade enigszins kan herstellen. Maar helaas ook Dick moet 50 meter na vertrek afhaken. Met de schrik in onze benen fietsen we verder, we zijn nog met 12 over. Via Strijbeek, Chaam en Alphen zakken we af naar ’t Zuiden, met  tussendoor de gebruikelijke plaspauze fietsen we richting Lage Mierde, waar we wederom een Rouleur achter moeten laten. Vanwege een communicatiestoornis komt Toon ten val en kan niet meer verder fietsen. Toon wordt opgehaald door zijn zoon Jeroen. Later in het ziekenhuis blijkt zijn schouder uit de kom en mist hij een stukje van zijn schouderblad, nader onderzoek zal volgen.

Met 11 Rouleurs zetten we onze rit naar Gulpen voort. Na de valpartijen blijft het een beetje onrustig in de ploeg. We hobbelen door via Netersel, Hoogeloon en………………………ergens geraken we off-road (van Toon zijn route). Al snel pikken JohndeK en Cor de route weer op en gaan we richting onze eerste pauze in Borkel en Schaft, de geboorteplaats van Marco, onze ploeggenoot. Tijdens de pauze krijgt JohndK via de app bericht vanuit de ziekenboeg: Jo is thuis, veel pijn aan heup en Toon heeft veel last van schouder, Dick gaat redelijk, heeft ook last van zijn pols. Na een snelle koffiestop, we hebben tenslotte wat tijd in te halen, vervolgen we onze tocht. De zon breekt door en met de wind in de rug fietsen we via o.a  Achelse kluis en Hamont richting het kanaal. Het fietspad langs het kanaal leidt ons via Bocholt, Tongerlo en Opitter naar Dilsen. Lunchtijd.

Na een heerlijke lunch gaan we voor de laatste etappe richting het veerpontje tot kerk Berg aan de Maas. Nadat een peloton e-bikers het pontje heeft verlaten, steken we de Maas over. We fietsen naar de Bergermaasstraat Klim. Via Meers, Elslo en Geulle fietsen we naar de Bemelerberg. De afdaling van de Bemelerberg leidt ons via Sibben naar Gulpen. De Koning van Spanje is in aantocht, de Gulpenercamping in zicht…………………….

Na 163,19 km – 25,5 km p/u – 417 hoogtemeters, een paar Gerardusbiertjes en de traditionele schnitzel sluiten we de dag af. Om 19.00 uur vertrekt de bus en gaan we huiswaarts. Ondanks de “valse start” was het toch ook een mooie dag.

Dankjewel organisatie, helpers en C-ploeg: Cor, Helene, Annelies, Dick, Toon, Jo, Herman, Mario, Bert, Piet, JohnK, JohndeK, Robert en Jan.

Groet, Miranda

Scroll naar boven