Verslag Openingsrit B, 6 maart 2022

Er was eens ….Nee de openingsrit van 6 maart 2022 is geen sprookje!  Na 2 jaar uitstellen mochten we weer eens.

Hoe fijn was het om ons allemaal samen te zien op het dorpsplein te Ulvenhout. Een grote opkomst van de leden waarvan het aantal de afgelopen 2 jaar ook sterk gegroeid is. Super leuk gezelschap en dus altijd wel iemand om een praatje mee te maken. En ja er was vandaag ook weer genoeg praat en gezelligheid.

Gaaf om iedereen in het blauw samen te zien.

De B vertrok om 9 uur. Even twijfelden we of het de C of de B was die vertrok. Althans sommigen onder ons. We lijken immers allen op elkaar. 😉

Toch even namens de leden onze complimenten en dank aan de stuurlui op kop “Kees en Kees”. Zij hebben ons top genavigeerd en een prachtige route neergezet. Daarnaast was het super dat er een volgauto aanwezig was dankzij de dochter van Jean-Paul die zich beschikbaar heeft gesteld. Altijd fijn dat er een back-up is indien dat nodig is of als er calamiteit o.i.d. zich voordoet. Laten we dan ook maar direct van deze gelegenheid gebruik maken. De club is op zoek naar piloten die zich beschikbaar willen stellen voor het rijden in een volgauto.  

Laten we maar verder gaan. Het was een koude start die snel wat verzacht werd door de warmte van de ochtendglorie. Wat een mooie plaatjes hebben we hierdoor gezien onderweg van Ulvenhout naar Zevenbergen, Lage Zwaluwe, Drimmelen, Made, Wagenberg, Terheijden, Vrachelse heide, Dorst, Bavel en weer terug in Ulvenhout op Jeugdland.

Een paar onderwerpen die natuurlijk de revue passeerden onderweg waren ‘Strade Bianche’ (de valpartij) en Poetin maar gelukkig verder allemaal andere praat.

Ergens bij Zevenbergen na Hill’s Pet Nutrition waren we bijna de cardioloog kwijt. Gelukkig werd deze nog op tijd gewaarschuwd en kon hij zijn weg vervolgen. Maar wat daarna volgde was een geweldig zware mooie lange route met cobblestones of wel een strook met kasseien waar je U tegen zegt.

Ruud was er speciaal voor afgestapt om foto’s te maken. We voelden ons allemaal even de Klepper op Roubaix. Het gas ging erop, de vullingen vielen er bijna uit en de blaas kreeg het zwaar te verduren.

Sorry Ruud dat we je even waren vergeten ;). Het resultaat van je foto’s mag er wezen. Uiteraard kwamen we weer bij elkaar en vervolgden we onze route.

Meestal zijn er autorijders die begrijpen wat fietsen in een groep is, maar soms zijn er uitzonderingen waar je altijd rekening mee moet houden. Helaas was er vandaag ook weer even zo’n momentje dat een chauffeur niet wilde wijken van zijn route waardoor er een paar van onze leden in de knoop raakte. Gelukkig liep dit zonder te veel schade af. We blijven op onze hoede en daarom is de splitsing naar twee groepen een goed besluit geweest (20+20).

De wind was Noordoost vandaag en had ons omarmd als een goede vriend. Hij wilde graag bij ons zijn en dat was hij ook. Soms met ons mee maar vaak tegen.

Maar eej, dit is goed voor de beentjes, vooral voor diegene op kop haha. Hoe dan ook kon de pret toch niet bedorven worden want iedereen was dankbaar om samen te rijden.

We vervolgden de route op de dijk voorbij Zevenbergen na een kleine plaspauze (waarvoor dank). Het zonnetje scheen volop op al ons mooi materiaal wat we bij ons hadden en de kou verdween. Het tempo ging na de dijk weer verder omhoog.

We keken uit naar het koffie momentje op Jeugdland. Gezelligheid, bijkletsen en elkaar leren kennen. Na een mooi laatste deel vlak langs de Vrachelse heide, Dorst en Bavel kwamen we aan op Jeugdland.

Man man man wat werden we daar verrast door John die de tafels had gedekt in de zaal naast de Taverne. Dat was zeer goed verzorgd en erg smaakvol ingericht. Ook de sponsoren bedankt voor hun bijdrage hierin. We hadden natuurlijk ook nog wat schade in te halen en dus te vieren dat we weer mochten. En dat hebben we gedaan onder het genot van een groentesoep en goed smakend brood.

De voorzitter Harry Heestermans deed nog een mooi woordje richting de leden en dankte de voormalig penningmeester Marcel voor zijn bijdrage de afgelopen jaren die het stokje heeft overgedragen aan Piet.

Verder volgde er tijdens de lunch weer mooie gesprekken over de historie van de Club. Van Fietsclub Jan Roovers tot aan nu WV de Rouleurs. Gaaf om verhalen te horen van de “oudere” leden die bakken ervaring hebben in koersen, tijdritten en tourritten. Eigenlijk zijn deze “oudere” leden nog best jong.

En ja dat Pintje daarna kon niet uitblijven. Gezelligheid!! 

Proost allemaal op deze mooie openingsrit en de vele ritten die nog gaan volgen!

Met vriendelijke groet, 

Jurjen

Scroll naar boven