Bestuur Rouleurs

Bestuursleden

IMG_5843
IMG_2486
GERALD VAN ENGELEN | VOORZITTER

Fietsen is uiteindelijk mijn sport geworden doordat andere sporten door blessures lastiger werden. Ik ben in 2003 lid geworden om daarmee een stok achter de deur te hebben (“je bent lid dus je gaat”) en gelijkgestemden te ontmoeten. 

In ruim 20 jaar heb ik een tweetal periodes in het bestuur gezeten en ik ben ook lid van de toertocht commissie. Het uitzetten van een mooie rit langs nieuwe wegen is altijd een leuke uitdaging. De Rouleurs hebben voor mij veel te bieden op sportief en sociaal vlak en ik werk er graag aan mee om dat te behouden.


MIEKE PEETERS | SECRETARIS

Ik ben Mieke Peeters, 58 jaar, en woon mijn hele leven al in het Ulvenhoutse. Ben getrouwd met Ad en samen hebben we twee dochters. Het fietsvirus is duidelijk aanwezig in de familie. Zo zijn ook Ad, dochter Noortje, schoonzoon Dennis, zwager Mark en schoonzus Hélène allen lid van De Rouleurs.

Ik heb in de coronatijd het fietsen opnieuw opgepakt. Omdat alleen fietsen lang niet zo leuk is als samen fietsen ben ik in 2021 lid geworden van de vereniging en daar ontdekte ik hoe leuk het is af te zien op de fiets, samen trainen en beter willen worden. Naast het wielrennen spin ik tweemaal per week en zing ik in een popkoor.

Ik ben binnen de vereniging verantwoordelijk voor het soepel laten lopen van de alledaagse taken, zoals het bijhouden van de (leden)administratie. Naast de secretariaatswerkzaamheden help ik mee toertochten uit te peilen als wegkapitein.

Voor mij is onze vereniging een mooie club waar ruimte is voor vriendschap en gezelligheid!

01CFC7596A3744C9B3CA48EFBEA675E0
IMG_3234
03-Piet-de-Bekker4497-contrast-trui

PIET DE BEKKER | PENNINGMEESTER

Ik ben een Brabander, geboren en getogen in Etten-Leur maar altijd met warme banden richting Breda. Mijn ouders zijn hier geboren, en het mooiste cadeau dat ik mijn drie dochters kon geven was de vermelding “Breda” in hun paspoort.

Vroeger keek en luisterde (radio Tour de France) ik hele zomers lang met m’n pa mee naar de belevenissen van Bernard Hinault, Laurent Fignon, Greg Lemond, Pedro Delgado en al die andere geweldenaren. We hebben de Tour in die tijd ook regelmatig bezocht – ik herinner me meerdere tijdritten waar rondcirkelende helikopters de komst van de gele trui aankondigden. Zo is de liefde voor het fietsen ontstaan. En na mijn studententijd, toen ik mijn eerste groene Batavus kocht, ben ik af en toe wat toertochten gaan rijden. Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold. Dat soort werk. Maar ook richting Frankrijk, voor de Mont Ventoux en Alpe d’Huzes.

Na onze verhuizing richting Breda, de (eerder genoemde) drie dochters verder, en wat aansporing van zowel Solange als “buurman” Robert-Jan, ben ik in mei 2018 lid geworden van WV De Rouleurs. Het voelde meteen als een warm bad. Echt thuiskomen dit. Met een groep gelijkgestemden op pad. De wekelijkse discipline. Gezelligheid. Mooie tochten. Ik herinner me de eerste tocht nog goed – een rit “Naar het Zuiden”. We reden via de havens van Antwerpen, en ik heb kilometers lang naast Hugo, Marinette en vele anderen gefietst. Al kletsend leg je ingespannen maar ontspannend zo die 120-plus kilometer af. Ja, ik ben echt enorm blij met de club. Al helemaal toen ook m’n favoriete neefje Joost besloot om zich bij onze vereniging aan te sluiten.

Sinds begin 2022 heb ik het penningmeesterschap overgenomen van Marcel. Een rol die me prima afgaat, dankzij de financiële ervaring van het eigen adviesbureau op het gebied van gezondheid en zorg (Zorgvuldig Advies). Ik hoop nog lang te genieten van de vele mooie fietskilometers!

JEAN-PAUL VAN DEN BLIEK | VOORZITTER TOERTOCHTCOMMISSIE

Mijn naam is Jean-Paul van den Bliek, 54 jaar, getrouwd met Carin en trotse vader van twee dochters van 22 en 19 jaar oud. Sinds 2004 woon ik in Ulvenhout en in 2010 ben ik lid geworden bij de Rouleurs.

In 2009 ben ik besmet geraakt met het fiets virus toen ik tijdens een zomervakantie op een geleende racefiets ben gaan fietsen in de Toscaanse heuvels. Na de aanschaf van een eigen racefiets volgden al snel een crossfiets en een MTB om in de winterperiode veldtoertochten te rijden. Ik vind het machtig mooi om met de racefiets het hooggebergte in te trekken. Vele cols in Europa heb ik inmiddels afgevinkt maar gelukkig blijven er nog genoeg over om in de komende jaren op te zoeken. Favoriet fietsland is Italië. De combinatie mooi weer, mooie omgeving en goede espresso ligt daar aan ten grondslag.

Na een aantal jaar als wegkapitein toertochten uitgezet te hebben, ben ik vanaf eind 2019 binnen de Rouleurs verantwoordelijk voor de Toertochtcommissie. Naast mij bestaat de commissie uit een groep enthousiaste wegkapiteins die zorg draagt voor een aantrekkelijke Toerkalender.

Wat mij aantrekt in de Rouleurs is de ongedwongen en gezellige sfeer waarin de club evenementen plaatsvinden. En dat dat aanstekelijk werkt, blijkt wel uit het feit dat de club in omvang een behoorlijke groeispurt door maakt. Wat dat betreft ziet de toekomst er voor de Rouleurs gezond uit en ik hoop daar nog lange tijd deel van uit te mogen maken.

IMG_1447
IMG_0623
Susanne-1
Susanne-1

SUSANNE LAMBREGTS | COMMUNICATIE

Ik woon met mijn man Dick, onze twee zonen en onze hond in Ulvenhout. Ik werk als marketingmanager bij POSSEHL Spezialbau in Oosterhout. En dat is meteen een mooie link naar fietsen want we zijn expert in toplagen van onder meer vliegvelden, vloeren en fietspaden!

Acht jaar geleden ben ik voor het eerst op een (geleende) wielrenfiets gestapt en was ik meteen verkocht. Aangezien we als wielrenners elkaar vaak kennen van de fiets waarop we rijden: ik ben (na een oude tweedehandse Trek en een mooie witte Bianchi) inmiddels de trotse eigenaar van een mooie donkergroene Stevens (ook wel bekend als Steve ;-)) en een Celeste groene Bianchi gravelbike. 

Eind 2019 reed ik mijn eerste tourtocht mee met de Rouleurs en ben ik meteen aangesloten als lid. Tijdens het seizoen probeer ik regelmatig aan te sluiten bij de zondagsrondjes van de C, bij de toertochten hangt het van mijn vorm af of ik aansluit bij de B of de C. Best kans dat we elkaar dus al eens hebben ontmoet op de fiets. Ik waardeer het altijd enorm dat alles zo goed georganiseerd wordt en vind het gezellig om te fietsen met deze sociale club wielrenners. Erg leuk dus om nu ook een rol te vervullen in het bestuur van de Rouleurs. Blijkbaar zit dat trouwens in de familie, want mijn vader en broer zijn ook actief als bestuurslid bij hun wielerclubs.

Zin om mee te fietsen?

Word lid en neem nu contact op!

Scroll naar boven